Aktiviteter

Mangfold av tilbud

Når andre fortsatt sitter i kø kan du allerede sitte foran peisen i hytta på Turufjell. Med mer tid på hytta har du mulighet til å utforske nye aktiviteter. På vinteren ligger trikkeskinnene klare fra første stavtak og kordfløyelen er på plass i alpinbakkene. På sommeren står fjelltoppene klare for bestigelse, ørreten gjemmer seg i fjellvannene og sykkelstiene snor seg rundt i naturen.

Langrennsløyper

Les mer om langrenns-løypene på www.skisporet.no.

Langrenn & toppturer

Det er store muligheter for skileik på Turufjell, enten du liker langrenn, alpint eller topptur. Rundt hyttefeltet er det er stort utvalg av langrennsløyper. Løypenettet er tilknyttet Eventyrløypa med preparerte langrennsspor som strekker seg milevis innover i den vakre fjellheimen- om du vil kan du gå helt til Hemsedal. Vi har planlagt flere skiheiser og nedfarter på Turufjell- både familiebakker og løyper for viderekommende. I februar 2020 åpnet den første skiheisen med 2 nedfarter, i tillegg til en bakke for frikjøring. Allerede kommende sesong (2021/2022) åpner vi en heis til med tre nye nedfarter. Det er også mulighet for en rekke toppturer i området: Kristnatten, Skarsvarden, Sørbølnatten, Veslefjell, Blåfjell, Flentpiken, Tollevsrudfjellet, Gråfjell og Hestgjuvnatten.

Se større alpinkart

TEKNISK INFORMASJON

Les mer om løypene her

Sykling

Slåttemyrrunden er etablert og allerede godt brukt som en flerbrukssti på Turufjell. Vi utvikler tilbudet kontinuerlig og har sammen med Stiteknikk i Hallingdal laget de første stiene spesielt tilpasset for syklister.

Området ligger i forbindelse med Slåttemyrrunden. Her har det kommet en ferdighetspark med tre forskjellige løyper. I tillegg er det to hopplinjer der både nybegynnere og erfarne får noe å bryne seg på. Hele parken er utformet slik at den kan brukes av alle, uansett alder og nivå. Steg to er en stor pumptrack som blir bygget mellom varmestua og skiheisen.

Den første fasen har en samlet stilengde på ca 1,6 km.

Parken

Besøk Bjørneparkens nettsider her.

Bjørneparken

I parken treffer du ikke bare bjørner men også mange andre spennende dyr som gaupe, amurleopard, rev, elg, rådyr, hjort, krokodiller og ulv. I tillegg kan du se en rekke andre norske husdyr som geiter, hest, gris, høner og ikke minst pinnsvin. Flere av dyrene kan du også være med å stelle og kose med. I tillegg finner du Norges største krokodilleutstilling i Bjørneparken!
Du kan delta på dyrepasserskole, være med inn i bjørnehiet, mate elgen med gulrøtter og bli med inn til revene. I tillegg kan du være med rundt i parken og følge foringsprogrammet som tar deg med rundt til de ulike dyrene.
I Bjørneparken trives både dyr og mennesker. Det er store naturlige innhegninger og tilrettelagte fôringsarenaer med fôring hver time i åpningstiden. Her kommer du tett på dyrene, og lærer mer om de av engasjerte dyrepassere.

Fiskekort & Info

Kjøp fiskekort her.

Fiske

Turufjell har fantastiske naturområder med muligheter for friluftsliv og fiske. Det vil bli tilrettelagt for fiske ved hytteområdene, og det det finnes allerede godt med fiskeplasser i området. I elva som renner gjennom Flå sentrum går både gjedde og ørret.

I fjellområdet Flå Østre, i Brøskapstjern, Hangstjern og Kvitjern. fisker du ørret, sik og abbor. I Krøderfjorden finner du gjedde og abbor, og med litt flaks kan du få den sjeldne dypvannsrøya. På Turufjell er det mange fjellvann med mulighet for ørret og ved Gaptjern kan du fiske ørret, gjedde og abbor. Kombinert med flott natur er det med andre ord et hav av mulighet for fiske-entusiaster.

Bjørneparken kjøpesenter

Les mer om butikker og åpningstider her.

Shopping & restauranter

Bjørneparken kjøpesenter ligger i sentrum av Flå, bare 10 km fra Turufjell. Senteret har åpent 7 dager i uka. Her finner du et spennende utvalg butikker inkludert apotek og vinmonopol.

I tilknytning til kjøpesenteret ligger også Thon hotel bjørnparken med 56 lyse og moderne rom. Hurtigladere for elbil er selvfølgelig på plass.