Aktiviteter

Mangfold av tilbud

Når andre fortsatt sitter i kø på vei til hytta kan du allerede være på Turufjell. Med mer tid på hytta har du mulighet til å utforske nye aktiviteter. På vinteren ligger trikkeskinnene klare fra det første stavtaket, kordfløyelen ligger langstrakt i alpinbakkene og skøyteisen er blankpolert. På sommeren står fjelltoppene klare for bestigelse, ørreten gjemmer seg i fjellvannene og sykkelstiene snor seg rundt i naturen. I Bjørneparken kan du se og oppleve eksotiske dyr på nært hold. I flå sentrum ligger Bjørneparken kjøpesenter som holder åpent 7 dager i uken.

Langrennsløyper

Les mer om langrenns-løypene på www.skisporet.no.

Langrenn & toppturer

Det er nærmest uendelig med muligheter for skiidrett på Turufjell, enten du liker toppturer, langrenn eller alpint. Rundt hyttefeltet er det er stort utvalg av langrennsløyper. Løypenettet er tilknyttet Eventyrløypa, med preparerte langrennsspor, som strekker seg milevis innover i den vakre fjellheimen. Det er planlagt flere skiheiser og nedfarter på Turufjell – både familiebakker og løyper for viderekommende. I februar 2020 åpnet den første skiheisen med 2 nedfarter, i tillegg til en bakke for frikjøring. Det er også mulighet for en rekke toppturer i området: Kristnatten, Bukollen, Skarsvarden, Veslefjellet, Blåfjell, Flentpiken, Tollevsrudfjellet, Gråfjell og Hestgjuvnatten.

Se større alpinkart

TEKNISK INFORMASJON

Les mer om løypene her

Sykling

Slåttemyrrunden er etablert og allerede godt brukt som en flerbrukssti på Turufjell. Vi ønsker å utvide sykkeltilbudet og har sammen med Stiteknikk i Hallingdal utført de første befaringene. Det er planlagt å starte på den første fasen med utvikling av stier våren 2021.

Området for utvikling ligger sammen med Slåttemyrrunden. Her planlegger vi en ferdighetspark, hopplinjer og en pumptrack. Sykkelparken blir utformet så den kan brukes av alle. Den første fasen har en samlet stilengde på ca 1,6 km.

Parken

Besøk Bjørneparkens nettsider her.

Bjørneparken

Bjørneparken er, som navnet sier, en dyrepark med mange flotte bjørner. Men, parken har også en rekke andre dyr som gaupe, amur leopard, rev, elg, rådyr, hjort, krokodiller, ulv og en rekke ”husdyr” som geiter, hest, gris, høner og ikke minst pinnsvin. Disse kan du møte, og flere av de kan stelles og koses med. Norges største krokodilleutstilling finner du selvfølgelig i Bjørneparken!

I Bjørneparken kommer du svært tett på dyrene; I fôringsprogram med aktiviteter og fôringer hver time kan du lære å stelle dyr, se bjørnen Brutus leke og få frukt på vår nye fôringsarena, se Gaupen ”Blixten” jakte på maten, være med inn i bjørnehiet, delta på dyrepasserskole, håndfôre elgen med gulerøtter og se dyrepasserne sosialiserer bjørnene.

I Bjørneparken trives både dyr og mennesker. Det er store naturlige innhegninger, tilrettelagte fôringsarenaer med fôring hver time i åpningstiden. Her kommer du tett på dyrene, og lærer mer om de av engasjerte dyrepassere.

Fiskekort & Info

Kjøp fiskekort her.

Fiske

Turufjell har fantastiske naturområder med muligheter for friluftsliv og fiske. Det vil bli tilrettelagt for fiske ved hytteområdene, og det det finnes allerede godt med fiskeplasser i området. I elva som renner gjennom Flå sentrum går både gjedde og ørret.

I fjellområdet Flå Østre, i Brøskapstjern, Hangstjern og Kvitjern. fisker du ørret, sik og abbor. I Krøderfjorden finner du gjedde og abbor, og med litt flaks kan du få den sjeldne dypvannsrøya. På Turufjell er det mange fjellvann med mulighet for ørret og ved Gaptjern kan du fiske ørret, gjedde og abbor. Kombinert med flott natur er det med andre ord et hav av mulighet for fiske-entusiaster.

Bjørneparken kjøpesenter

Les mer om butikker og åpningstider her.

Shopping & restauranter

Bjørneparken kjøpesenter ligger i sentrum av Flå, bare 10 km fra Turufjell. Senteret har åpent 7 dager i uka. Her finner du et spennende utvalg butikker, god mat og rene, delikate toaletter og stellerom.

I tilknytning til kjøpesenteret ligger også Thon hotel bjørnparken med 56 lyse og moderne rom. På parkeringsplassen er det El-bil ladere for alle type biler.